ביטוח לאומי

מהו הביטוח הלאומי? הביטוח הלאומי הוא מוסד מטעם המדינה, שכפוף לחוק הביטוח הלאומי, שחוקק בישראל בשנת 1953. מטרתו של המוסד לביטוח לאומי הוא להבטיח הכנסה כלשהי לאוכלוסיות חלשות, למשפחות במצוקה ולבעיות כלכליות אחרות שאנשים עלולים להגיע אליהן. ישנן תכניות ביטוח לאומי שונות, המותאמות לאוכלוסיות שונות- לקשישים, לאימהות, לילדים, לאנשים שנפגעו בזמן העבודה, לאנשים במצב שבו הם צריכים טיפול סיעודי, למובטלים ועוד.

מה מאפשר הביטוח הלאומי?

המוסד לביטוח לאומי מציע גם שירותי שיקום והכשרה מסוימים, ואחרי על חוק הבטחת הכנסה, שמאפשר קיום לאוכלוסיות נזקקות. כיום הביטוח הלאומי גם מפתח שירותי רווחה בקהילות שבהן יש צורך בכך. באתר האינטרנט של הביטוח הלאומי, תוכלו למצוא מידע על השירותים השונים שמציע המוסד, בהם עזרה במקרה של אבטלה, אסירי ציון, דמי קבורה, חסידי אומות העולם, ייעוץ לקשיש, מזונות, מילואים, מענק לחיילים משוחררים, עבודה נדרשת, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות ועוד.

המוסד לביטוח לאומי משלם קצבאות חודשיות לאותן אוכלוסיות שזקוקות לעזרה. חלק מן הקצבאות משולמות לאורך זמן ארוך- כמו למשל קצבת זקנה, וחלק משולמות באופן נקודתי לכמה חודשים- כמו למשל במקרה של חופשת לידה לאימהות (או לאבות). כדי לקבל את כל אותן קצבאות, צריך הביטוח הלאומי לקבל דמי ביטוח חודשיים מכל תושב.

את דמי הביטוח הלאומי, משלמים מעסיקי עובדים, או משלמים בעצמם עצמאיים שעובדים לבד ואין להם מעסיק. ישנן תקנות שונות בנוגע לתשלום. כך למשל אישה נשואה עקרת בית לא צריכה לשלם ביטוח לאומי, והביטוח שלה נגזר מהביטוח של בעלה, ועוד. לכל הפרטים והמקרים האלו ניתן למצוא פירוט רב באתר הביטוח הלאומי.

כמו כן, באמצע שנות התשעים שונה חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ומאז הביטוח הלאומי הוא זה שגובה דמי ביטוח בריאות, ומעביר אותן לקופות החולים השונות, על פי כמות המבוטחים שלהן והצהרתן על חבריהן. את הביטוח הלאומי חייב לשלם כל תושב המדינה שהגיע לגיל 18, זאת מלבד כמה מקרים, כמו אישה נשואה שהיא עקרת בית, כפי שכתבנו קודם לכן. מי שאינו משלם בזמן את הביטוח הלאומי, חייב בקנסות והצמדה.

כיצד מחשבים את תשלום הביטוח הלאומי?

שיעור התשלום החודשי לביטוח לאומי משתנה, כך למשל יש חישוב לעצמאים, חישוב לאנשים שאינם עובדים, חישוב לאנשים שמקבלים פנסיה מוקדמת, לאלו שעובדים במשק בית, לסטודנטים, לתלמידי ישיבה, לעובדים שכירים ועוד. אם אתה עצמאי, אתה צריך לדווח מראש על ההכנסה העתידית שלך, ועל פי הצהרה זו יחושב התשלום החודשי שתצטרך לשלם באותה שנה עתידה. אם בסופו של דבר ההכנסות שלך יהיו גבוהות מהמוצהר, או נמוכות מהן, הביטוח הלאומי יחשב את ההפרש, ויחזיר לך כסף או יבקש ממך סכום כסף נוסף, בהתאם לתוצאה. למרות זאת, מומלץ להצהיר על הסכום שאתה אכן מתעד להרוויח, כיוון שאם תצטרך את עזרתו של הביטוח הלאומי (במקרה של אבדן יכולת עבודה, לדוגמה), סביר להניח שתקבל פיצוי חודשי בגובה שעליו הצהרת, גם אם הוא נמוך מההכנסה החודשית האמיתית שאליה הגעת.

לקבלת הצעת ביטוח

מלא את הפרטים הבאים ותקבל הצעה אטרקטיבית לביטוח ללא כל התחייבות מצדך

כן לא 

אני מאשר/ת קבלת דוא"ל בנושא חדשות, עדכונים, מבצעים ופרסומות מאתר קרדיט ישראל

 y