פק"מ

 פק"מ זה ראשי תיבות של המונח פיקדון קצר מועד. פקמ הוא מכשיר פיננסי שיכול מחד לשרת אותנו כציבור צרכנים ומאידך לשרת את הבנק. לכן, יש להכיר את היתרונות והחסרונות בשימוש בפקמ. 

פקמ הוא אפיק השקעה סולידי לתקופת הפקדה מוגדרות מראש ומגוונות, בריבית קבועה או משתנה המבוססת על מדד הפריים. הפק"מ הוא בעצם חיסכון לטווח קצר עד בינוני המאפשר לחסוך את הכסף למטרות מוגדרות או סתם כדי שהכסף לא יהיה בבנק ללא שימוש וללא הפקת ריביות. עבור יצירת הפיקדון קצר המועד הבנק מעניק למפקידים ריבית, אשר לרוב תהייה ריבית נמוכה התלויה בסכום הכסף המושקע, משך ההשקעה ותחנות היציאה הניתנות במהלך תקופת ההפקדה.

רבים מהציבור משקיעים חלק מכספיהם בפק"ם והסיבה לכך היא שלהבדיל מבורסה או מאפיקי השקעה אחרים, אפיק השקעה זה הוא נטול סיכון לחלוטין. הכוונה היא שברגע שמכניסים את סכום הכסף למסלול של פיקדון קצר מועד, הכסף יכול לשמש את הבנק לשימושיו השונים כשהמרכזי הוא הלוואת כספים, הכסף יוחזר למשקיע בזמן הנקבע לסיום תקופת הפיקדון בתוספת הריבית שנקבעה בין הלקוח לבנק.

מבחינת הלקוח לאפיק השקעה של פק"מ יש מספר יתרונות. ראשית, עבור מי מאיתנו שאינו רוצה לבזבז את סכום הכסף הנמצא בחשבון העובר ושב, ניתן להכניס את הכסף למסלול השקעה זה, ובכך בעצם אנו חוסכים את הכסף ולא יכולים לגעת בו עד מועד פירעון הפיקדון. עד אז הכסף נמצא בפיקדון וצובר ריבית, ובכך ניתן להיות רגועים שכסף זה לא מתבזבז או מושקע באפיקים מסוכנים.

בנוסף, במקום שהכסף יהיה בבנק ללא שימוש ניתן להפקיד את הכסף בפיקדון ולהרוויח עליו ריבית. היות ולרוב לא ניתן לעשות שימוש בכסף בזמן הפיקדון או שישנן מספר תחנות יציאה בודדות שבהן ניתן להשתמש בכסף, יש לוודא כי אותו סכום אותו תרצו להשקיע אינו מיועד לשימוש קרוב. שכן, אם תרצו להשתמש בכסף הנמצא בפיקדון לפני מועד סיום הפיקדון ולא בתחנות היציאה המוגדרות בתנאי ההפקדה, יינתן לכם קנס גבוהה על ידי הבנק.

מבחינת הבנק מכשיר פיננסי זה משמש את הבנק לצורכי נזילות, הבנקים מרוויחים סכומי עתק על ידי מכשיר פיננסי זה, הפק"מ והם עושים זאת בדרך הבאה: מחד, עבור הצרכנים הבנק נותן פיקדון מאוד נמוך עבור הפקדת הכסף בפיקדון – 1%-4%. אולם, ברגע שהכסף נמצא בפיקדון, הבנק יכול להשתמש בו למתן הלוואות עבור אנשים אחרים, היות והכסף נמצא "סגור" בפיקדון ולא מיועד לשימוש המפקיד עד סוף תקופת ההפקדה. הבנקים משתמשים בכסף, מלווים אותו לעסקים ואנשים פרטיים ועל הלוואות אלה דורשים ריבית גבוהה, התלויה בסכום הכסף ובתנאי ההלוואה.

מכאן, שמתבצעת גריפת רווחים אדירה של הבנק מהפרשי הריבית, בין הריבית הניתנת ללקוחות המפקידים כסף בפק"מ ובין הלקוחות הפונים לבנק לקבלת הלוואה ומשלמים על כך ריבית גבוהה.

הבנקים מצידם מאוד רוצים שהציבור ישקיע בפק"מ, לאור הרווח הצפוי להם מכך. על כן, אם החלטת כי ברצונך להשקיע את הכסף במסלול  זה, רצוי לבצע סקירת שוק בין הבנקים השונים ולראות מי מציע את הריבית הגבוהה ביותר. הבנקים מבחינתם מנסים להתחרות ולהשוות את ההצעות.

 

לקבלת הצעת פיקדון
מלא את פרטיך וקבל הצעת פיקדון בנקאי ללא כל התחייבות מצידך
שם מלא
טלפון
דוא"ל
גובה הפיקדון בש"ח
תקופת הפיקדון