פיקדון מובנה

בשנים האחרונות השימוש במסלול הפיננסי של פיקדון מובנה (סטרקצ'ר) הולך וגובר, וצובר תאוצה בעולם כמו גם בישראל. להבדיל מפיקדונות כמו פק"מ או שאר הפיקדונות השקליים, בפיקדון מובנה אין הבטחה שתתקבל תשואה כלשהי בתום תקופת הפיקדון. הכוונה היא שבעוד, שבפיקדון שקלי נקבע איזה שהוא אחוז ריבית שיכול להיות משתנה או קבועה, תמורת הפקדת הכסף לתקופה מסוימת, בפיקדון מובנה ישנם פרמטרים שונים שבהתקיימם מחיר הריבית יכול לעלות ולרדת, כך שייתכן רווח נאה מהפיקדון הגדול מהרווח שיכול היה להיות בפיקדון שקלי, ומאידך ניתן להגיע למצב בו לא תתקבל תשואה כלל עבור הכסף. 

השימוש במכשיר הפיננסי של פיקדון מובנה תפס תאוצה בשנים האחרונות, והבנקים מציעים ללקוחות מגוון רחב יותר של פיקדונות מובנים- סטרקצ'רים. על ידי שימוש במכשיר הפיננסי של פיקדון מובנה, המשקיע יכול להשקיע במניות שונות בבורסה בארץ ובעולם ובכך להשתתף במסחר בבורסה, כמו גם להשקיע במטבעות כמו הדולר האירו הפאונד ועוד. היתרון הגלום בכך, הוא שלהבדיל ממסחר רגיל בבורסה בו אתה מסכן את כל סכום ההשקעה הראשוני שלך, בפיקדון מובנה הסיכון תקף רק כלפי התשואה שתתקבל, וקרן ההשקעה הראשונית נשמרת. ניתן להשקיע במניות שונות בבורסה בארץ או בעולם, ובכך ליהנות מעליות שערי הריביות וליהנות מהסיכון והריגוש שבהשתתפות במסחר בבורסה, ומאידך הקרן נשמרת. כלומר הסיכון של ההשקעה במניות שמחירן עלול לרדת ולעלות באופן חד, מוטל רק על הריבית ולא על סכום ההשקעה הראשוני, אותו השקענו בתחילת ההתקשרות עם הבנק.

בכפוף לתנאים שונים של הבנק, ניתן להשקיע את הכסף במסלול זה שהוא מחד, בעל סיכון רב יותר מאשר השקעה בפיקדון שקלי שהריבית בו מובטחת, ומאידך בטוח יותר מהשקעת הכסף במניות הבורסה או באג"ח למיניהם.

עולם פיננסי זה, של הפיקדונות המובנים הוא מגוון ומעניק שלל אופציות ללקוח הרוצה להשקיע את כספיו במסלול זה. כיום ישנם 20 סוגים שונים של קטגוריות של פיקדונות מובנים, כאשר כל אחת מהקטגוריות הללו טומנת בחובה שלל אפשרויות שונות. מרבית מהפיקדונות הללו הם כאלה הצמודים למדדי המניות בארץ ובחו"ל- בכך בעצם מתבצעת סחירה בבורסה. כמו כן, ישנם פיקדונות הנותנים ריבית כתלות בשווי המטבעות השונים כדוגמת הדולר, האירו, לירה סטרלינג, רופיה ועוד.

האפשרות של סחירה בבורסה ובמטבעות שונים תוך שמירה על ביטחון ושקט נפשי שהסכום הראשוני אותו השקענו מוגן, קוסמת לישראלים רבים. הבנקים מדווחים שמושקעים היום בקירוב 10 מיליארד שקלים בבנקים השונים בישראל בפיקדונות מובנים בלבד. סכום זה הוא ללא ספק סכום לא מבוטל המעיד על הפופולאריות של מכשיר פיננסי זה בישראל בפרט וברחבי העולם בכלל.

הבנקים מבחינתם גם לוקחים פה סיכון, מחד ייתכן והם מעניקים ריבית גדולה יותר ממה שהיות נותנים באפיקי השקעה אחרים תמורת סכום הכסף הנתון. אולם, לרוב הבנקים מרווחים מצורת השקעה זאת, שכן לאורך טווח מרבית האנשים מפסידים על ידי השקעותיהם את סכום הריבית ובעצם הבנק מרוויח כסף נזיל המשמש אותו למתן הלוואות בסכומי ריבית גבוהים וכל זאת ללא תשלום ריבית או אם תשלום ריבית נמוכה מאוד, בטח לעומת הריבית שהבנק היה אמור לשלם במסלולי השקעה סולידיים וקבועים יותר כמו פיקדונות שקליים.

ניתן לראות כי מדובר במסלול השקעה מעניין, מסוכן שיכול מצד אחד להניב תשואה יפה ומצד שני להשאיר את המשקיע עם כלום מלבד כספי השקעתו הראשונית. על כן לפני השקעה באפיק זה רצוי לחשוב על היתרונות אל מול החסרונות, כמו גם לבדוק את סוג הפיקדון המובנה ולהחליט האם זהו המסלול המתאים עבורכם. 


לקבלת הצעת פיקדון
מלא את פרטיך וקבל הצעת פיקדון בנקאי ללא כל התחייבות מצידך
שם מלא
טלפון
דוא"ל
גובה הפיקדון בש"ח
תקופת הפיקדון