כפי שאתם יכולים להבין מההקדמה הזו, במסחר במט"ח המטבעות אינם נסחרים לבד, אלא ערכן נמדד מול מטבע אחר על פי צמדים קבועים מראש כדוגמת: אירו/דולר, פאונד/דולר, דולר/ין, דולר/דולר קנדי, דולר/דולר אוסטרלי, אירו/ין וכדומה. כלומר אם המשקיע מתבונן בצמד המפורסם מכולם צמד האירו/דולר והוא מעריך שערכו של הדולר עומד לעלות לעומת ערכו של האירו, המשקיע יקנה את הדולר בצמד זה.
מסחר במט"ח נעשה בדרך כלל באמצעות פלטפורמת מסחר אינטרנטית, הלקוח פותח חשבון מסחר אצל אחת מחברות הברוקרים בארץ או בחו"ל ומקבל אפשרות להוריד את פלטרפורמת המסחר למחשב שלו, פלטפורמת המסחר מציגה לסוחר גרפים ומחירי צמדי מטבעות בזמן אמת והסוחר יכול לקנות או למכור מטבע בצמד מסוים על פי הניתוחים שהוא מבצע.
הסוחרים אשר קונים ומוכרים מטבעות מבצעים את הערכות שלהן בשתי דרכים עיקריות ובדרך כלל בשילוב של שתי הדרכים יחדיו –
מסחר במט"ח באמצעות ניתוח טכני – בניתוח טכני הסוחר מסתכל על הביצועים של צמד מטבעות באמצעות גרף, הסוחר בודק בגרף מה היא המגמה הנוכחית של הצמד, כלומר האם הצמד נמצא במגמה של ירידה או עליה, האם הצמד מדשדש באזור מסוים, האם ישנם סימנים להיחלשות המגמה, האם ישנן סימנים להיפוך המגמה ועוד. כתוצאה מניתוח זה הסוחר מחליט האם להשקיע בצמד מסוים וכמובן מה יהיה כיוון ההשקעה שלו, מכירה או קנייה.
מסחר במט"ח באמצעות ניתוח טכני עושה שימוש גדול גם באסטרטגיות מסחר, אסטרטגיות מסחר הן סדרה של אירועים שמאותתים לסוחר האם לקנות או למכור מטבע בצמד מטבעות מסוים, סוחרים רבים משתמשים באסטרטגיות מסחר של ממוצעים נעים בערכים שונים שחוצים אחד את השני, או אסטרטגיות מסחר הבנויות על קניית יתר ומכירת יתר, או אסטרטגיות המבוססות על תבניות היפוך מגמה וכדומה.
מסחר במט"ח באמצעות ניתוח כלכלי – בניתוח נתונים מאקרו כלכליים הסוחר מעריך מה הוא מצבה הכלכלי של המדינה, מכיוון שערכו של המטבע עולה או יורד בהתאם למצבה הכלכלי, קחו לדוגמא את מטבע הדולר, בתקופה של המשבר הפיננסי החמור והכניסה למיתון, כולם ראו כיצד הדולר ממש התרסק מול מטבע האירו ומול צמדים אחרים. לכן סוחרים אשר מעריכים את מצבה הכלכלי של מדינה מסוימת ועל פי הערכות שלהם המצב של המדינה הולך להרע בקרוב, ימכרו את המטבע מתוך צפיות לירידה שלו.
מסחר במט"ח נחשב למסחר מסוכן מאוד מכיוון שהשוק תנודתי מאוד ומושפע מהמון גורמים ולא רק מההשוואה של מצב כלכלי של מדינה מסוימת לעומת חוזקה הפיננסי של מדינה אחרת. המסחר מושפע מאוד מהמשקיעים ומהספקולציות שלהן והוא מסחר אמוציונלי מאוד, אשר הרבה פעמים גורם לתזוזה חזקה במטבע מסוים גם אם מדובר בתזוזה שאינה תואמת את התחזיות הכלכליות. בתקופת המשבר ביוון שבו מדינת יוון הייתה על סף פשיטת רגל, מטבע האירו צלל למטה כתוצאה מחששות המשקיעים שעוד מדינות באיחוד האירופאי יגיעו למצבה של יוון ויזדקקו לסיוע כספי כדי שלא לפשוט את הרגל, הירידה במטבע האירו הייתה תוצאה של חששות בלבד ולא של מצב אמיתי שפגע בחוסנה של אירופה.
הדוגמאות במאמר זה ניתנו לצורך המחשה בלבד ואין בהן המלצות קנייה או מכירה או שימוש באסטרטגיית מסחר מסוימת.