ניהול תקציב משפחתי

כלכלת המשפחה – היא נושא חשוב ומרכזי בייחוד בעולמינו של השנים האחרונות. בדיוק כפי שמנהלי חברות גדולות וארגוני ענק בינלאומיים מנהלים את ההתנהלות הכלכלי שלהם, כך גם משקי הבית הפרטיים וראשי משפחות צריכים לעשות – ולשם כך המדריך שיעניק לכם את המידע והטיפים הנחוצים להתנהלות נכונה.

ראשית, סגלו לעצמכם חוק בסיסי ויסודי, פשוט מאוד אך חכם ומבריק; לעולם אין להוציא מעבר למה שמרוויחים. תקציב משפחתי מתחיל מהתנהלות מחושבת ומתוכננת.
תוך שמירה על חוק היסוד הזה, הכינו תקציב בעזרת הטיפים שלהלן, שיובילו אתכם להתנהלות נכונה יותר:

  • הכינו לכם טבלת הכנסות;
    התחילו מתלושי המשכורת שלכם, דאגו להוסיף את כל הסעיפים המיוחדים (כדוגמת משכורת 13, הבראה וכו'). הוסיפו להכנסות הקבועות גם הכנסות נוספות כמו קצבאות ילדים, מזונות, הכנסות מנכסים משפחתיים ועוד.

 

  • חשבו את ההוצאות הקבועות שלכם;
    הוצאות קבועות הן אותן ההוצאות שקשה לחולל בהם שינוי. הכלילו תחת סעיף זה את תשלומי המשכנתא, הוצאות הארנונה, הוצאות הרכב, החזרי הלוואות חודשיים, הוצאות תקשורת ועוד.
  • חשבו הוצאות משתנות;
    סיווג להוצאות קבועות ומשתנות הינו אלמנט סובייקטיבי, עבור אנשים מסוימים הוצאה על מזון ומסעדות הינה קבועה ועבור אחרים דווקא הוצאות על תרבות.
    אצל רבים מבין האנשים, תחת סעיף ההוצאות המשתנות ניתן למצוא הוצאות על ביגוד, מזון, טלפון סלולארי, חוגים, קוסמטיקה ובילויים נוספים.
    ההוצאות המשתנות – הן אחד הרכיבים המרכזיים בהם ניתן למצוא את הדרך לחסכון.
  • לאחר שבידיכם פירוט כל ההכנסות וההוצאות, יש להתאים את כולן לסעיפים חודשיים. חשבון חשמל לדוגמא, הינו הוצאה דו חודשית, אותה יש לחלק על מנת להגיע לסעיף חודשי עבור תשלום החשמל.
  • לאור תוצאות המאזן החודשי – תתקבל לידיכם תמונה ברורה לפיה תוכלו להיווכח האם אתם מתנהלים נכון או שמא לאו.
    יתרה חיובית – משמעותה ניהול טוב ונכון של משק הבית; בדרך זו מתאפשרת צבירת נכסים פיננסיים ובניית רזרבות כלכליות אשר ישמשו אתכם לעתיד.
    איזון – משמעותו יציבות אך יחד עם זאת באם תופיע הוצאה שאינה מתוכננת, מצבכם עלול להתערער.
    יתרה שלילית – משמעותה ניהול לקוי וטעון שיפור של משק הבית. במצב זה החוב גדול הוא מבטא אוברדרפט תמידי וטרדה אינסופית. נתחו שוב את המאזן, בדקו כל סעיף וסעיף ומצאו את הדרך לחסכון. שיפור המצב חייב להיות מוקדם ככל הניתן על מנת שתוכלו להתחיל לחיות נכון, להתנהל בצורה כלכלית קפדנית ונכונה יותר אשר תאפשר לכם שקט נפשי ובניית אמצעים כלכליים שישמשו אתכם ואת ילדיכם בעתיד, כדוגמא לפנסיה, חינוך גבוה לילדיכם ועוד.

כיצד לצמצם?

ברור לחלוטין כי על מנת לצמצם את ההוצאות יש לפנות אל ההוצאות המשתנות, הלא את הוצאת המשכנתא קרוב לודאי כי לא ניתן יהיה לשנות, לפחות לא בטווח הקרוב. השתדלו להתמקד בסעיפים אותם תרצו לצמצם ושאלו את עצמכם כיצד ניתן להקטין הוצאות אלו.
לאחר מכן, פנו אל סעיף ההוצאות הקבועות וגם שם שאלו כיצד תוכלו להקטין את ההוצאות. קיימות דרכים חכמות לטפל בסעיפים הקבועים ולצורך דוגמא, ניתן לברר פרטים על מסלולים חדשים שקיימים בשוק בכדי להוזיל את העלויות הקיימות, להחליף למסלולים חדשים בעלויות נמוכות יותר, לעבור ממתחרה אחד לאחר ולזכות בהנחה למספר חודשים ועוד.

ניהול תקציב נכון הוא משימה לא קלה אך בהחלט אפשרית ולה משמעויות רבות.
אל תהססו לבצע שינוי בהרגלים הקבועים שלכם, שאלו את עצמכם מדוע אתם רוכשים פריטים מסוימים ובדרך זו תיווכחו לדעת כי גם לכם יש מסלול נכון שיוביל אל איזון התקציב ואל החיסכון.

רוצה לקבל ייעוץ לניהול תקציב משפחתי?

לקבלת ליווי וייעוץ על ניהול תקציב משפחתי

אני מאשר/ת קבלת דוא"ל בנושא חדשות, עדכונים, מבצעים ופרסומות מאתר קרדיט ישראל

 y