הלוואות בנקאיות הן כבר מזמן לא השולטות במשק בתחום ההלוואות, ואליהן הצטרפו גם חברות האשראי (ויזה, לאומי קארד וכו'.) המציעות הלוואות לכל מטרה ולכל דורש. הלוואות אלו נופלות תחת ההגדרה של }אשראי חוץ-בנקאי" המתייחס להלוואות כספיות הניתנות אל מחוץ לכותלי סניף הבנק שלכם.
בדרך כלל, הלוואות בנקאיות נושאות רבית נמוכה יותר מהלוואות חוץ-בנקאיות. יחד עם זאת, הבנקים לא נותנים הלוואה לכל דורש ועל אדם להיות בעל דירוג אשראי מסוים בכדי להיחשב ככשיר לקבל הלוואה. במקרים בהם ניצלנו את כל האשראי הבנקאי שלנו והבנק לא נותן לנו הלוואה, נוכל תמיד לפנות אל חברות האשראי החוץ-בנקאי לקבלת הלוואה לכל מטרה בגובה כמה עשרות אלפי שקלים.
לפני שרצים לטלפון כדאי לדעת שאשראי חוץ-בנקאי נושא רבית גבוהה בהרבה מהריבית הבנקאית.
כך למשל, על הלוואה בגובה 100 ₪ למשך שנה שנקבל מהבנק נחזיר 106 ₪, ואילו על הלוואה זהה שנקבל מחברת אשראי חוץ-בנקאי נחזיר כ-112 ₪. אין ספק כי ההבדל הוא משמעותי ומדובר בחסרון מנקודת מבטם של הלקוחות הפרטיים. יחד עם זאת, אף אחד לא מצמיד לנו אקדח לרכה ומכריח אותנו לקחת הלוואה לכל מטרה. חשוב לזכור כי כסף הוא לא חינם, וכל סכום שנקבל עכשיו, יהיה עלינו להשיב אותו.
הלוואה לכל מטרה יכולה להיות מכשיר פיננסי נפלא אם משתמשים בה כמו שצריך. נניח וצצה הזדמנות עסקית אשר מצריכה ממני השקעה מיידית של 20,000 ₪ שאין לי והבנק לא מוכן להלוות לי כספים נוספים היות ואני כבר חייב להם 200,000 ₪. הפתרון הוא הלוואה לכל מטרה, אותה אני מקבל בשיחת טלפון דרך חברת האשראי. אמנם הרבית גבוהה יותר, אך בסופו של דבר מטרת הרבית, בין היתר, היא לפצות את המלווה על הסיכון אותו הוא לוקח בעצם הלוואת הכספים. זוהי רק דוגמא בודדת למצב שבו הלוואה ממקור חוץ-בנקאי יכולה להוות פתרון ספציפי לבעיה נקודתית.
במקרה ומגיע רגע בו הלוואה לכל מטרה נראית לכם פתרון ראוי למצב בו אתם נמצאים, חשוב לזכור כי יש לבחון את תנאי ההלוואה לעומק. כל הסכם הלוואה מלווה בחוזים משפטיים אותם איש מאיתנו לא טורח לקרוא מההתחלה ועד הסוף. בכספים בכלל ובהלוואות בפרט, חשוב מאוד לא ליפול למלכודות מהן יהיה לנו קשה לצאת בעתיד.