בקשה לרישום הערת אזהרה

בקשה לרישום הערת אזהרה מגישים בלשכת רישום מקרקעין ויש להצטייד במסמכים הנדרשים לשם כך. הערות אזהרה על נכס הן גלויות לעיני כל דורש וכך יכול מי שמעוניין לרכוש נכס לבדוק מהו מצב הנכס והאם יש לבעל הנכס התחייבויות, עיכולים, שעבודים על הנכס, משכנתא ואזהרות אחרות כמו אזהרה על ידי אדם הטוען כי אין למכור את הנכס או אזהרה המפרטת כי לקוח אחר סיכם עם בעל הנכס לגבי מכירה ועוד. במידה ומגלים כי יש הערות אזהרה כדאי לשקול היטב את הצעדים ולבקש מבעל הנכס הסברים או מציאת דרך לפתרון הבעיה והסרת הערת האזהרה כך שהעסקה תוכל להתבצע בבטחה.

למהר ולרשום הערת אזהרה לאחר רכישת נכס

מיד עם חתימה על חוזה רכישה של נכס יש למהר ולהוציא בקשה לרישום הערת אזהרה על הנכס. כך לא יוכל בעל הנכס לנסות ולמכור את הנכס לקונה אחר מכיוון שהלה יראה כי יש הערת אזהרה והוא ימנע מהעסקה וחשוב מכך, במידה ולבעל הנכס יש צרות כלכליות לא יוכל נושה של בעל הנכס להטיל עיקול על הנכס מכיוון שרוכש הנכס רשם הערת אזהרה לטובתו לפניו. הבקשה גם נדרשת מבנקים כדי להבטיח את כספו ולהבטיח כי המשכנתא תשמש לקניית נכס או כדי שהמוכר לא יוכל למכור את הנכס במקביל לאדם אחר.

שני סוגי הערת אזהרה

ניתן להוציא בקשה לרישום הערת אזהרה משני סוגים: הערת אזהרה בטאבו לבצע עסקה שמגדירה כי בעל הנכס התחייב לבצע עסקה בנכס או לרשום הערת אזהרה שלא לבצע עסקה ומטרתה להעיד כי בעל הנכס התחייב שלא לבצע עסקה עם הנכס.

איך מגישים את הבקשה

בקשה לרישום הערת אזהרה מגישים ללשכת רישום המקרקעין. יש להצטייד במסמכים כמו טופס בקשה לרישום חתום על ידי בעל הנכס המתחייב וכן בחתימת עורך דין או פקיד בלשכה המאמת זאת. יש לבייל את הטופס כנדרש על פי הנחיות ללשכת רישום המקרקעין. יש להציג ייפוי כח או מכתב התחייבות מבעל הנכס על ביצוע העסקה או הימנעות מביצוע עסקאות הקשורות בנכס, וכמו כן להגיש התחייבות של בעל הנכס אם ההתחייבות לא ניתנת על בעל המקרקעין. במקרים מסוימים יש להגיש מסמכים נוספים כמו במקרה בו רשום הנכס על קטין ואז יש להצטייד באישור מבית משפט לענייני משפחה, או שהנכס שייך לאדם מוגבל חסר כשרות משפטית ואז יש להוציא אישור בית משפט שיאשר את הטופס.

ביטול הערת אזהרה

בכדי לבטל הערת אזהרה יש לקבל הסכמה של מוציא הערת האזהרה ולקבל ממנו ייפוי כוח לביטול הערת האזהרה. חלק מהערות האזהרה הן בעלות תוקף לפרק זמן קצוב. כך למשל מוכר מגן על עצמו כאשר קונה אשר חותם על חוזה רכישה ומחתים את המוכר על בקשה לרישום הערת אזהרה. הוספת פרק זמן קצוב תאפשר למוכר לבטל את האזהרה גם ללא ייפוי כוח מכיוון שמועד ביצוע העסקה עבר והקונה לא עמד בהתחייבותיו כלפי המוכר.     


לקבלת הצעת משכנתא מתאימה
אנחנו נדאג שפרטייך יעברו בצורה חסויה אל נציג מקצועי, אשר ייתן לך שיחת ייעוץ ויענה על שאלותייך בחינם!
*שם מלא
*טלפון
*דוא"ל
*איזור מגורים
*הסכום המבוקש