משמעות תפיסת העולם הזו היא כי הסיוע אותו מעניקה המדינה לחולים סיעודיים הינו מוגבל ביותר: עזרה בדמות אדם המגיע לסייע לחולה הסיעודי משך מספר שעות אשר יכול להגיע עד 10-15 שעות שבועיות, גם כאשר ינה הסכמה כי האדם זקוק לסיוע של 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. המדינה אינה משתתפת בסיוע כספי ישיר במקרים אלו. גם כאשר יש צורך באשפוז סיעודי, הכיסוי עבור עלויות האשפוז העשויות להיות גבוהות ומתמשכות, הינו חלקי ביותר וניתן רק לאחר גיל הפרישה ובמידה והמוסד בו האדם מאושפז הוא המוסד בו בחרה המדינה.
ביטוח סיעודי פרטי בה לפטור בעיות אלו על ידי:
- מתן כיסוי ביטוח סיעודי עבור אנשים אשר עדיין לא הגיעו לגיל פרישה אך אינם מסוגלים לפעילויות יומיומיות עקב מחלה או תאונה
- מתן פיצוי כספי אשר מאפשר העסקת עובד בסיוע הנדרש, בהיקף הנדרש
- השלמת הכיסוי עבור אשפוז במוסד על פי בחירתו של המבוטח ובני משפחתו
ביטוח סיעודי – מהו חולה סיעודי?
קיימת הגדרה ברורה בחוק למהו חולה סיעודי. חולה סיעודי הוא אדם הנזקק לעזרה בפעילות יומיומית כגון אכילה, הליכה לשירותים, ניידות, הלבשה וכו'. קיים מבחן ברור הכולל סקאלה ופרמטרים מוגדרים אשר נקבעו על ידי מדינת ישראל ומועברים על ידי הביטוח הלאומי. המבחן קובע באיזו מידה החולה מסוגל או אינו מסוגל לבצע פעולות יומיומיות מוגדרות בחוק.
בכל הנוגע למדיניות הממשלה, המדינה מכירה רק באזרחים אשר יצאו לגמלאות כמועמדים להיותם חולים סיעודיים, אולם קיימים לא מעט חולים אשר מפאת מחלה או תאונה מתקשים בתפקוד יומיומי. חולים אלו אינם זכאים לעזרה מטעם המדינה. על מנת לתת מענה גם למצבים סיעודיים המתרחשים בגיל צעיר, או להשלים את הביטוח המוענק לקשישים סיעודיים, יש לרכוש ביטוח סיעודי מחברות הביטוח.
ביטוח סיעודי – מי עוזר לחולה הסיעודי?
כאשר אדם מוגדר כחולה סיעודי, על פי רב נדרשת השגחה רפואית ועזרה שוטפת. כאשר האדם הינו סיעודי מלא נדרש לעתים אשפוז במוסד סיעודי אשר עלותו יקרה. ביטוח המדינה אינו מכסה לא את הטיפול השוטף בחולה הסיעודי בביתו, ואף לא את מלוא עלות האשפוז במוסד סיעודי.
כאשר מדובר בחולה סיעודי המטופל במסגרת ביתו, המדינה עשויה לסבסד, במידה ומדובר בחולה סיעודי מבוגר אשר עמד במבחן החולה הסיעודי, עזרה אשר ניתנת בדמות אדם אשר מגיע לעזור עם החזקתו השוטפת של הבית. העזרה מכסה סיוע של כ- 10-15 שעות שבועיות בלבד, גם במצבים בהם נדרשת השגחה שוטפת של 24 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע.
בנוגע לאשפוז המצב חמור לא פחות. קבלת סיוע מטעם המדינה מותנית בכך כי בחירת המוסד הסיעודי תעשה בידי המדינה ועל פי שיקול דעתה, וגם אז הכיסוי עבור האשפוז הינו חלקי.
על פי תפיסת העולם הקבועה בחוק, מי אשר מוגדר כאחראי על מתן העזרה השוטפת לחולה הסיעודי הם בני משפחתו של החולה. כאשר מדובר על השגחה של 24 שעות ביום במשך 7 ימי השבוע מדובר בעול אשר מרבית המשפחות אינן יכולות לעמוד בו.
ביטוח סיעודי פרטי מזכה בקבלת קצבה חודשית קבועה לחולה, אשר מאפשרת לחולה לשכור עזרה במידת הצורך על פי ראות עיניו, ובכך למנוע הפיכתו לעול על משפחתו.
ביטוח סיעודי – עלויות
עלות הטיפול בחולה סיעודי בביתו מוערכת בכ-8000 ש"ח בחודש. במידה והחולה נדרש לאשפוז סיעודי, עלויות האשפוז יכולות להגיע אף ל-15,000 ש"ח בחודש. עלות זו, ללא ביטוח סיעודי, מוטלת על כתפי החולה הסיעודי עצמו ומשפחתו.
ביטוח סיעודי מזכה את החולה הסיעודי בקצבה חודשית בסכום על פי בחירתו ובהתאם לפרמיה ששולמה. הכיסוי נע בין 5000 – 20,000 ש"ח לחודש.
עלות הפרמיה בביטוח סיעודי תלויה בגילו ובמצבו הבריאותי של המבוטח. לפני גיל הפרישה לפנסיה ניתן לבחור בין פרמיה המשתנה על פי הגיל לבין פרמיה קבועה, ללא תלות בגיל. לאחר גיל 65 נהוג לשלם פרמיה קבועה גבוהה יחסית.
ביטוח סיעודי – משך הכיסוי
קופות החולים מציעות ביטוח סיעודי במסגרת השב"ן המכסה חלק מהצרכים הסיעודיים, בדומה לביטוח סיעודי פרטי הנרכש ישירות מחברת הביטוח. בשונה מביטוח סיעודי הנרכש ישירות מחברות הביטוח, תקופת הכיסוי הביטוחי מוגבלת למספר שנים קטן יחסית (לרב שלוש שנים) שלעתים קרובות אינו עונה על הצורך העלול להתמשך למשך שנים רבות מעבר לכיסוי הביטוחי.
בביטוח סיעודי הנרכש מחברת הביטוח ניתן לבחור את משך הכיסוי, כולל היכולת לבחור כיסוי למשך כל החיים ללא הגבלה.
לקבלת הצעת ביטוח סיעודי
מלא את הפרטים הבאים ותקבל הצעה אטרקטיבית לביטוח בריאות ללא כל התחייבות מצדך