חישוב בעל חשיבות רבה לכל אדם
מאחר וכיום שוק קרנות הפנסיה עבר מהפך גדול הרי שאפשר לראות לא מעט ישראלים שעוברים מקרן אחת לשנייה במהירות מדהימה. אין ספק ששוק חופשי הוא בעל יתרונות רבים אך אם אין מספיק מידע איכותי לגבי קרן מסוימת הרי שגם מעבר מהיר וחלק לא יבטיח לנו שעשינו צעד נכון. חישוב פנסיה הוא דבר בעל חשיבות רבה שכל אחד מרגיש עד כמה הוא יכול לעזור לו, ולכן ברגע שניתן לצפות פחות או יותר את הסכומים שנקבל בעתיד נוכל גם להחליט האם אנו נשארים בקרן שאיתה אנו כבר לא מעט שנים או שאנו מחפשים מקום טוב יותר לכסף שלנו. עוד נקודה שיש לשים אליה לב היא זו שדברים משתנים וגיל הפנסיה למשל, עלה לו לאחרונה, כך שיש חשיבות רבה לחישוב כמה שיותר מדויק ועדכני.
ההתייחסות למספר שנות העבודה
בעת חישוב פנסיה אפשר לראות כיצד יש משתנים שמוכרים כמעט לכל אדם עובד. בראש ובראשונה אתר שמציג חישוב כזה יסביר שצריך להתייחס למספר שנות העבודה של העמית. הרעיון הוא להכפיל את מספר שנות העבודה באחוזי הצבירה הנהוגים לכל שנה. אחוזי הצבירה משתנים מענף לענף ולכן כל אחד יכול להגיע לתוצאה שונה שאינה קשורה רק לשנות הוותק שצבר בקרן פנסיה מסוימת. בקרנות הישנות אפשר לראות כיצד אפשר להפריש בצורה אפקטיבית רק במשך 35 שנה ואז להכפיל ב-2% אחוזי צבירה לשנה. הדבר מביא להצגת פנסיה שהיא בסך של 70% מהשכר הקובע של הפורש. מי שעדיין לא הגיע לגיל פרישה ולא רוצה לראות כיצד הוא מפריש כספים לחינם הרי שהוא יכול להתחיל להפריש לקרן פנסיה חדשה.
מהו השכר הקובע לפנסיה
בפסקה הקודמת הוצג הנתון 'השכר הקובע', ולכן חשוב להסביר במה מדובר. אחרי הכול על פי השכר הקובע נעשה חישוב פנסיה בצורה רלוונטית ומוצגים נתונים חשובים שמעניינים כל עמית. בקרנות הפנסיה הוותיקות השכר הקובע לפנסיה היה ממוצע מספר חודשי העבודה האחרונים. אך כיום הקרנות החדשות מציגות התייחסות אחרת שמדגישה כיצד מדובר בשכר הממוצע של העובד במשך כל שנות חברותו בקרן. כך ניתן לראות כיצד לא יכול עובד מסוים לקראת גיל פרישה לעבוד יותר שעות ובכך להעלות את השכר הקובע שלו. חשוב לזכור שבקרנות חדשות יכולים החוסכים לראות כיצד הצבירה של הסכומים נמשכת מאחר ובאופן תיאורטי הם יכולים להפריש ולצבור עד לרמה של 100% פנסיה