הטבות המס שמחכות לעצמאי
אין ספק שכל עצמאי ישמח לגלות את הטבות המס שמחכות לו ברגע שהוא מוצא קרן השתלמות לעצמאים. הטבות המס שזכאי להם העצמאי באות לידי ביטוי בהתייחסות לתקרות הפקדה שונות המבוססות על הכנסתו השנתית הקובעת. כך אפשר לראות בפועל כיצד נכון לעכשיו עצמאי יכול להפקיד עד 7% מההכנסה השנתית הקובעת שלו וליהנות מהטבות מס שונות. אם מדובר על 2.5% הראשונים הרי שכאן אין הטבת מס, אך אם מדובר על 4.5% הנוספים הרי שכאן ייהנה העצמאי מניכוי של הוצאה מוכרת. חשוב להבין שגם בלי כל קשר להכנסה השנתית של העצמאי הרי שהוא זכאי לפטור של מס רווח הון בזמן המשיכה עד לתקרה של הפקדה שנתית של 17,040 ש"ח בשנה. התקרות משתנות בהתאם לתקנות השנתיות של רשות המיסים.
השוני מאפיקי חיסכון אחרים
מאחר ופנסיות הן כאלה שניתן ליהנות מהכספים שבהן רק לאחר זמן רב ומאחר וגם קופות גמל הן תכניות חיסכון לטווח ארוך מאוד הרי שניתן להבין מדוע קרנות השתלמות מושכות אליהן חוסכים רבים. קרן השתלמות לעצמאים מציגה שוני ברור בינה ובין אפיקי חיסכון רבים אחרים. בהתאם לשכר הממוצע במשק יכול העצמאי לראות כיצד הפקדותיו השונות שאינן עוברות את התקרות העדכניות מאפשרות לו ליהנות מהוצאות מוכרות כאמור. הדאגה לטווח הבינוני של המעסיק העצמאי היא כזו שיכולה לבוא לידי ביטוי באפיק חיסכון סביר שאינו מצריך תכנון ארוך טווח. כך יכול המעסיק להבין בצורה ברורה את היתרונות של הקרן ולפתוח אחת בצורה מהירה ונוחה.
יש לשים לב לנושא הכיסוי הביטוחי
הנה עוד שינוי שמציגה קרן השתלמות לעצמאים לעומת קרן פנסיה או ביטוח מנהלים למשל. מעבר לתקופת הזמן של אפיקי החיסכון האחרים קרן כזו מראה כיצד גם ההפקדות לא חייבות להיעשות מדי חודש בחודשו. מי שיבחר להפקיד מדי חודש בצורה רציפה שיבושם לו, אך עצמאי שירצה להפקיד מדי תקופה מסוימת סכומים חד פעמיים הרי שהוא עדיין יוכל לעשות זאת וליהנות מכל הטבות המס שיש לקרן שלו להציע. בכל הקשור להיבט הביטוחי הרי שכאן יש לשים לב גם כן לשוני של קרן כזו. זאת מאחר והיא לא מציגה כיסוי ביטוחי במקרים של אובדן כושר עבודה או פטירה וכד'. חשוב להבין זאת מאחר וכל עיקרה של קרן כזו הוא חיסכון בלבד, ולכן יש לדאוג לעניין הכיסוי הביטוחי על ידי האפיקים המקובלים והמתאימים לכך.